onsdag 15 december 2010

Mjuk lingonpepparkaka

Ingredienser:
3 ägg
2.5 dl socker

1 tsk vaniljsocker
50g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 dl filmjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa (ta saltet mellan tummen och pekfingret) salt
1 dl rårörda lingon

Lingongrädde (lingon + grädde)

Gör så här
1. Sätt ugnen på ca 175-200 grader

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt(mycket luft).

3. Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddan.

4. Blanda i smöret, kryddam och filmjölken i äggsmeten.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör försiktigt ner det i smeten. Tillsätt rårörda lingon.

5. Smörj en form (samma som till sockerkaka), bröa (ströbröd) och häll i smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

GOD JUL

&

GOTT NYTT ÅR

önskar

Ingegerd, Catarina, Sonja och Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar